Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Goede prestatie van De Marke bij het NK Schoolbasketbaltoernooi op 21 juni in Den Haag

 

Op 3 juni kwalificeerde het team van de Marke zich tijdens het schoolbasketbaltoernooi van de Crackerjacks voor het NK Schoolbasketbal in Den Haag. Het team,

bestaande uit Dylan, Berend, Eelco, Lars, Max en Niels uit groep 8 B, Levi, Delano en Casper uit groep 8 C en Thomas uit groep 6 B ging met support van enkele ouders en broertjes naar Den Haag.

Met tegenstanders die behoorlijk fysiek speelden, was het best een pittig toernooi. Toch hield het team van de Marke zich goed staande en door goed samenspel wisten ze 2x de winst te pakken. Helaas verloren ze ook 4x met maar een klein verschil. Uiteindelijk werden ze derde in hun poule.

Tijdens het toernooi werden er ook twee challenges gedaan.

 ·        Skills challenge: zigzaggend drbbelen, passen naar een teamlid die vervolgens ging voor een lay up.

 Hiermee werden ze tweede van alle teams met 14 scores in 4 minuten.

 ·        Shooting challenge: twee spelers (Niels en Casper met hulp van Berend en Eelco) moesten vanaf verschillende plekken rondom de basket zoveel mogelijk scoren, ieder in 1 minuut.

Hiermee behaalden ze de hoogste score, 28 scores binnen 2 minuten en dus de eerste prijs! Het meest trots was het team op de zeer verdiende sportiviteitsprijs. O.a. goed samenspel, sportief blijven ook bij verlies en niet boos reageren richting scheidsrechters en tegenstanders.  Al met al een vermoeiende maar zeer geslaagde dag met een mooi resultaat waar we trots op zijn!

 

close