Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

Flagfootballtoernooi in sporthal Rustenburg

 

Voor sommige kinderen kon het toernooi niet snel genoeg beginnen. Enkele deelnemers waren al om 16.00 uur aanwezig en na het helpen bij het opzetten van de velden konden zij al lekker beginnen met ingooien. Na een korte uitleg van de regels en hulp bij het om doen van de flags startten de eerste games om 16.45 uur. Vooral in categorie groep 7 en 8 was goed te zien dat de kinderen het spelletje al vaker gespeeld hadden.

We hebben een paar hele mooie worpen en vangballen gezien. Voor de jongere kinderen was die ovale bal gooien en vangen soms best nog lastig, maar dat had geen invloed op hun enthousiasme. Het was leuk om te zien dat een flink aantal ouders de moeite had genomen om direct uit werk of andere verplichtingen te komen kijken. Na 5 of 6 speelrondes, afhankelijk van de leeftijdscategorie, was de prijsuitreiking met flink wat publiek. Er zijn heel veel foto's gemaakt en het kan niet anders dan dat sommige kinderen de dag erna nog een schorre keel hadden van het aanmoedigen en juichen. 

 

close