Doe mee met de Schoolsport-activiteiten! Zo ontdek je verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort. Misschien vind je een sport die je zo leuk vindt, dat je ermee verder wilt!

Maak kennis met verschillende sporten en sportverenigingen in Amersfoort!

Doe mee. Schrijf je in!

VO Streetball: tough battles with respect for each other

Op 17 april werd voor de eerste keer in Amersfoort een Streetball toernooi georganiseerd voor alle leerlingen uit het Voorgezet Onderwijs. Streetball is een 3 tegen 3 variant van het reguliere (5 tegen 5) basketbal. Het is een dynamische en spectaculaire sport. Streetball wint snel aan populariteit onder de jeugd en wordt vaak buiten gespeeld.

 

Het VO Streetball Amersfoort werd gelijktijdig gespeeld met een regio finale van Olympic Moves. Olympic Moves is een initiatief van NOC-NSF om leerlingen kennis te laten maken met diverse vormen van sport en hen het plezier van samen sporten te laten beleven. Dit leverde een prachtig decor op in Sporthal Zielhorst, thuisbasis van basketbalvereniging Crackerjacks. 11 scholen – 15 teams gingen de strijd tegen elkaar aan. Alle niveaus namen deel aan het toernooi: van beginnende basketballers tot ervaren basketballers. Iedereen kon op zijn eigen niveau wedstrijden spelen. Dit leverde spannende wedstrijden op met spectaculair basketball. Wat een enthousiasme en wat een plezier straalden de leerlingen uit. Mooi om te zien. Zowel de categorie VO Streetball klas 1 – 2, als de categorie VO Streetball klas 3 + 4 werd gewonnen door Farel College.

 

In de zomermaanden organiseert Crackerjacks meer Streetball activiteiten. Vanaf woensdag 9 mei worden elke woensdagsavond (17:00 uur – 19:00 uur) zogenaamde pick up games georganiseerd in 3X3 basketball. Aan sportende jeugd en niet sportende jeugd wordt iedere week op een vrijblijvende manier 3X3 skills trainingen aangeboden en onderlinge partijtjes gespeeld. Deze activiteiten staan voor iedereen open: voor zowel sporters als niet sporters, voor basketballers en niet basketballers. Het maakt niks uit. Het is een open community. Deelname is gratis. Als je tijd en zin hebt, dan kom je. Mocht je geen tijd en geen zin hebben, dan kom je niet. Lekker sporten. Geen verplichtingen. Locatie basketbal court, ringweg Dorrestein ter hoogte van het Corderius College.

 

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

close